Mozaik

Így néz ki egy kopasz sün! Sokan bíznak benne, hogy újra kinőlnek a tüskéi

A sünök egyetlen fegyvere támadói ellen, a tüskéje. Nem véletlen, hogy a kopasz sün gondozói szeretnék, ha Nelson is újra tüskés lenne.

Nelson  a Foxy Lodge Wildlife Rescue menhelyen lakik az angliai Norfolkban. Mivel pontosan tudja, milyen sebezhető, elég félénk, és természetesen szüksége van az emberi támogatásra ahhoz, hogy éljen. A vadonban öt perc alatt préda lenne belőle.- írja a Metro.

De Nelson nem is bánja, hogy  valódi védő bástya veszi körül, hiszen életének minden pillanata kényeztetés. Mint ahogyan gondozója mondja, valódi csoda, hogy tüskék nélkül is ilyen jól tűri a felnőttkort, sőt kimondottan egészséges, leszámítva azt, hogy kopasz. Valószínű, hogy a vadonban ért valamilyen trauma okozhatta a tüskéinek levesztését, melyet különböző napi masszázsokkal próbálnak növekedésre serkenteni.

Addig is, aki csak teheti gyengéd öleléssel kényezteti a tüskék nélküli sünt.

Nelson aligha vágyakozik az erdő után, hiszen mostani helyén rendszeres masszázsban van része, és a legfinomabb falatokkal kényeztetik.

Fotó: Features.co.uk
Fotó: Features.co.uk

Az orvosok egy ideig kutatták, mi okozhatta a tüskevesztést, de mivel semmilyen betegséget nem találtak, így Nelson egyszerűen ritka kivételnek tekinthető.

Fotó: Features.co.uk
Fotó: Features.co.uk
Fotó: Features.co.uk
Fotó: Features.co.uk

A mandulaolajos masszázst viszont elmaradhatatlan része a napi programnak, hiszen mindenki bízik benne, hogy újra kinőhetnek a tüskéi . Bár egyelőre nincs eredmény, a kis állat határtalanul élvezi a babusgatást. Talán ő az egyetlen sün, akit nemcsak megsimogatni, de masszírozni is meg lehet.

Ha szereted a süniket, akkor ezek a FOTÓK, biztos, hogy a kedvenceid lesznek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik