November közepén 29. alkalommal rendezték meg a World Cheese Awardsot Spanyolországban, ahol több mint háromezer résztvevő közül választotta ki a világ legfinomabb sajtját a szakértő zsűri. Az idei győztes a nyugat-norvégiai Tingvollost manufaktúra Kraftkar névre keresztelt kéksajtja lett.
A döntőbírák az eredményhirdetéskor azzal érveltek, hogy a díjazott sajt penésztartalma kiváló, morzsolható, de ugyanakkor krémes.
A Kraftkar lett minden idők legfinomabb sajtja is, miután a zsűri minden eddigi nyertes sajtot összevetve ezt találta a legjobbnak.
Gunnar Waagen, a cég elnöke a verseny után elérzékenyülten nyilatkozott az újságíróknak.
Nincsenek szavaim. Óriási siker ez egy olyan családi vállalkozás számára, mint a Tingvollost.
A Tingvollost mindössze hatféle sajtot készít, mindet a saját farmjukon nevelt tehenek tejéből. Mindössze tíz évvel ezelőtt kezdtek el sajttal foglalkozni és a család négy generációja dolgozik a vállalkozásban.
Minden, ami sajt:
- Otthagyta a tőzsdét, és a sajtkészítés mestere lett
- 100 évesen is vallja: leginkább a sajt tanította az életbölcseletekre
- Virágos sajt házilag – Elfogadnád ajándékba?