Otthon készült

Készítsd el ezt a sajtos csodát, és zsebeld be a dícséreteket

Lehet vitatkozni - bár kár lenne- de a sajtburger igenis szerethető. Főként ha otthon és kicsit másként készítjük, mint azt szokás.

Recept 6-8 főre

  • 1 kg darált marhahús
  • 1 teáskanál só
  • ½ tk bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 1/4 teáakanál koriander ( kihagyható )
  • 1 csésze liszt
  • 5 tojás
  • 3 csésze zsemlemorzsa
  • olaj, a sütéshez
  • ketchup

Fotó: youtube

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a darált húst, sót, borsot és a reszelt fokhagymát. Szeleteljük fel a hagymát kb 1-2 centiméteres gyűrűkre, és szedjük szét. Vegyünk egy kanál darálthús keveréket, és nyomja bele a hagymakarikába. Tegyünk egy szelet sajtot a közepébe, majd egy adag hússal fedjük le. Készítsük el a többi gombócot is hasonlóképpen. Tegyük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát három külön tálba. hempergessük meg gombócainkat a lisztebe, tojásba, zsemlemorzsába, majd újra a tojásba és a zsemlemorzsába. Forró olajban süssük kb. 5-6 percig, míg aranybarna nem lesz. Itassuk át papírtörlővel a felesleges zsiradékot, és ketchuppal tálaljuk.

Grillezni szeretnél? Akkor ezt a különleges receptet kár lenne kihagyni!

Olvasói sztorik