Mozaik

Elefántok, akikkel autót mosatnak – Mondj te is nemet, írd alá a petíciót

Elefántok a legcsodálatosabb állatok a bolygón. Megérdemlik, hogy kiálljunk a jogaikért.

Néhány év múlva a cirkuszokban sem láthatunk elefántot

A Richter Flórián Cirkusz elefántja például most 41 éves, az utolsó olyan indiai elefántok egyike, melyet még cirkuszi célra, legálisan szállítottak Európába. Az elefántok általában 65-70 éves korukig élnek, és mivel az elefánt időközben védett állat lett, így nagy valószínűséggel néhány évtized múltán már egy társulatnak sem lesz elefánt a repertoárjában, ha a most még aktív állatok elpusztulnak.

Tudtad?

Ázsiában 35-57 ezer elefánt él szabadon, 15 ezret látványosságként tartanak.
Indiában évente kétszáz állat hal meg a következő okok valamelyike miatt:
– termőföld védelmében megölik
– baleset
– orvvadászat

Számtalan példa van a világon, hogy az állatokat, köztük az elefántokat pénzkereseti lehetőségnek tekintik, holott veszélyeztetett fajnak számít.

Autómosásra kényszerítik

Az elefántok kihasználása miatt gyűjtenek aláírásokat. Az Oregonban lévő Wildlife Safariban autómosásra kényszerítik az elefántokat. Miután lepermetezik az autót, szivaccsal is áttöröltetik velük. 25 dollárba kerül egy mosás, de a valódi ár az az elefántok szabadsága.

Bár aranyosnak, sőt talán viccesnek tűnhet első látásra az autó ily módon való tisztítása, de az elefánt nem jószántából végzi ezen műveleteket. A Care2 tudomást szerzett arról, hogy a park alkalmazottai “horgokat” helyeznek el az elefántok füle mögé és amennyiben nem engedelmeskednek, ezek érintésével fájdalmat okoznak nekik.

Amennyiben te is ellenzed a park elefántjaival való bánásmódot, a petíció aláírásával hozzájárulhatsz ahhoz, hogy megszüntethessék ezt az állapotot.

Minden állat megérdemli a szabadságot, egyikük  se szenvedjen az emberek értelmetlen szórakozása miatt!

Videó

Afrikában, ahol az orvvadászok – sokszor büntetlenül – elefántok ezreit mészárolják le akár az agyaraikért, vagy ahol a tehetősebb „hobbivadászok” legálisan lőhetik ki ezeket az ártatlan állatokat, ott nagy szükség van az olyan helyekre, ahol védelmük alá veszik ezeket a rászoruló négylábúakat. Az elefántóvoda egy ilyen hely. 

Címlapfotó/youtube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik