Mozaik

Bámulatos felvételeket készít a vizslákról egy fotós

A kutyák is egyéniségek, Göblyös Péter képei is ezt igazolják. Fotóit most egy jótékony célú vizslafotó kiállításon láthatjuk, Érden.

A Futrinka Egyesület szervezésében különleges kiállítás nyílik május 5-én az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban.

A civil szervezet Göblyös Péter fotóművész egyedi kutya portréinak bemutatása mellett az alkotó képein keresztül a szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar vizsla hungarikum és nemzeti kincsünk.

Egyedi és különleges vadászkutya-fajta, az egész világon csodálják

Kivételesen elegáns és szemet gyönyörködtető megjelenése, valamint kifinomult vadászati képességei és rendkívüli intelligenciája miatt is. A kiállítás egyaránt szól a kutyatartóknak és nem kutyatartóknak, hisz a magyar vizsla minden magyar ember közös büszkesége.

Az alkotó bemutatkozása a a vizslafotozas.hu portálon olvasható.

4 éve fotózunk kutyákat, elsősorban műteremben. Először a saját kutyáinkat kezdtük fotózni: Fügével és Oszkárral osztottuk meg a mindennapokat. Innen adódott a Vizslafotózás név is, hiszen először ők voltak a modelljeink és egy kis kajáért cserébe még most is hajlandóak pózolni. Azóta mindenféle kutyás és egyéb kisállatot – macska, róka, görény, egér, papagáj – fotóztunk, de nem csak az állatokról: közös gazdis képeket is készítünk. Kétheti rendszerességgel klubesteket tartunk gazdiknak, gazdikat foglalkoztató témákban, folyamatosan segítünk több szervezetnek a gazdikereső kutyák fotózásában, rendezvények fotózásában.

A fotós – aki műtermi fotózásokkal segíti az egyesület gondozásában lévő vizslákat, hogy a professzionális fotókon keresztül ezek a kutyák nagyobb eséllyel találjanak gazdára – a kiállítás képeit megvételre ajánlotta fel.

A bevétellel Göblyös Péter a Futrinka Egyesület magyar vizsla fajtamentés szakosztályát támogatja.

A tárlat 2017. május 29-ig látogatható

A kiállítást Magos Judit,a Demény – Most én ugatok és a Demény – kóbor kalandjaim című könyvek szerzője, Demény a kötsög  vizsla gazdája nyitja meg.

Demény születésnapi partyjáról nemrégiben készült az alábbi fotó

Fotók: vizslafotozas.hu

Ez is érdekelhet:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik