Mozaik

Megmentették a fészkükkel együtt földre pottyant árva mókusokat

A látogatók kedvencei lehetnek a fürge állatok.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén már megtekinthetőek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark új lakói, azok a fiatal vörös mókusok, akiket az állatpark gondozói neveltek föl – olvasható a nemzeti park weboldalán.

Fészkestől zuhantak a földre

Az elárvult mókuskák áprilisban fészkestől zuhantak le egy gyomaendrődi gátőrház előtt álló, 8-10 méter magas fenyőről. A mókus mama valószínűleg nyuszt vagy nyest támadás áldozatává válhatott, és a fészek is az emiatti dulakodásban pottyanhatott a földre. Az esést, három kis vörös mókus élte túl, melyből végül két példányt sikerült megmenteni és a Körösvölgyi Állatparkba szállítani.

Fotó: Wikimedia Commons

Barátságban a gondozókkal

Az állatpark gondozói cumisüvegből táplálták, majd később is etették az árván maradt állatkákat, akik végül meghálálták a szakszerű és lelkiismeretes gondoskodást. A két eleven csöppség naphosszat képes gondozóik vállán, fején, hátán futkározni. Nagy térigényük révén ki is nőtték azt a kis ketrecet, ahol felnevelkedtek, s immáron elfoglalhatták a kényelmes mókusház tereit, ahol mindenki megtekintheti őket.

Kiemelt kép: thefuctsite.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik