Mozaik

Mindenhova csokornyakkendőben megy a németjuhász, hogy ne féljenek tőle az emberek

Rome egy ötéves német juhászkutya, aki imád kirándulni a családjával. Szeret úszni, túrázni, és szabadon szaladgálni gazdái előtt, ami olykor sokakban riadalmat kelt.

Fotó: Mercedes Provost

A kutya a fajtársaihoz képest erősebb testalkatú, és ezért félelmetesnek tűnhet. Ráadásul a családja azt vette észre, hogy az emberek általánosságban óvatosan közelítenek a német juhászokhoz, mert – tévesen – azt feltételezik, hogy veszélyes fajta. Ugyanakkor Rome egy kedves óriás, és ez sosem volt másként.

Ő a családunk első gyermeke. Nagyon barátságos és szeretetteljes eb, szereti a többi kutyát és kedves bánik 9 hónapos fiunkkal, aki boldogan játszik a farkával

– mondta Mercedes Provost, a kutyus gazdája a The Dodonak.

Előfordult, hogy mikor túrázni mentek, a szembejövők inkább hátráltak és azt kérdezték tőlük, hogy bánt-e. Ez zavaró volt a gazdik számára, és ki kellett találniuk valamit a kellemetlen szituációk elkerülésére. A megoldás pedig egyszerűbb volt, mint gondolták: egy csokornyakkendő.

Fotó: Mercedes Provost

Egy üzletben láttam egy csokornyakkendőt, és azon gondolkoztam, milyen jól mutatna rajta. Nem is hittem volna, hogy mennyien egyetértenek majd velem!

Amióta Rome rendszeresen hordja az új ruhadarabját, az emberek másként közelednek hozzá. Mindig a csokornyakkendőt veszik észre rajta először a mérete helyett, és rádöbbenek, hogy egy barátságos állattal állnak szemben.

Fotó: Mercedes Provost

A csokornyakkendői igazán változatosak és színesek, a családja pedig elérte, amit mindig is szerettek volna: hogy a járókelők egy kedves óriást ismerjenek meg a kutyájukban.

Fotó: Mercedes Provost
Minden nap egyedül megy vásárolni, és teli szatyorral tér haza a kutyus
Pituco új szintre emelte a háziállatok függetlenségének fogalmát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik