Mozaik

Hotellé alakították át az idejétmúlt helikoptert

Olykor a legzöldebb választás, ha valami új építése helyett inkább újrahasznosítjuk, amink van, és erre szerencsére egyre több élő példa szolgál bizonyítékul.

A skóciai Stirling városában egy Sea King tengeralattjáró-vadászatra kifejlesztett helikoptert gondoltak újra úgy, hogy nemcsak hálószoba és egy zuhanyzó, de még minikonyha is megtalálható benne.

Fotó: Helicopter Glamping

Az ötletes szálloda tulajdonosai szerint a helikoptert néhány éve egy aukción vásárolták 9125 dollárért, átszámítva közel 2.5 millió forintért, és azonnal egy kempingbe vezényelték.

Fotó: Helicopter Glamping

A házaspár napokat töltött el a jármű megtakarításával és kifestésével. Az eBay-en keresztül vásároltak hozzá néhány rotorlapátot, de az autentikusság érdekében az eredeti jelöléséket és lámpákat megtartották.

Fotó: Helicopter Glamping

A falakat leszigetelték, hogy télen és nyáron is kellemes legyen a belső hőmérséklet. A helikopterben kényelmesen elfér egy ötfős család, ugyanis a két franciaágy mellett a gép faránál egy szimpla ágyat is elhelyeztek.

Fotó: Helicopter Glamping
Fotó: Helicopter Glamping
Fotó: Helicopter Glamping

Hogy minél több természetes fény jusson be a hotelbe, a tulajdonosok a helikopter egyik oldalára üvegezett teraszajtókat rakattak be. A fedélzeten a vendégeknek lehetősége nyílik, hogy megcsodálják a tájat és a naplementét egy pohár pezsgő társaságában. Sőt, megmaradtak a pedálok, így a látogatók akár azzal a gondolattal is eljátszhatnak, hogy épp a magasban szállnak.

Fotó: Helicopter Glamping

A szállás egyedülálló, meggyőző példája a kreatív újrahasznosításnak, a gyerekek és felnőttek egyaránt minden percét kiélvezik az itt tartózkodásnak. Egy éjszaka ára két felnőttnek 195 dollár – valamivel több mint ötvenezer forint -, de hosszabb tartózkodás esetén kedvezményt biztosítanak.

Magának épít helikoptert a 70 éves barkácsszaki
Két év múlva szeretne felszállni a saját géppel.

(Tree Hugger)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik