Mozaik

Egy sziget, ahol sokan mondják ki a boldogító igent

Elsősorban olaszok választják esküvői szertartásuk helyszínéül.

Orta San Giulio jellegzetes olasz kisváros, és környezetével együtt olyan, mint egy mesebeli táj. Az északnyugat-olaszországi piemonti régió településének egyik része az Orta-tó, melynek ékköve a 275 méter hosszú és 140 méter széles miniatűr sziget.

Maga a városka szűk utcákkal, picinyke galériákkal és boltokkal nyugalmat áraszt. A tó partjáról néhány perces hajózással máris a tó közepén lévő szigetre jutunk, ami gyakorlatilag egy bazilika és egy kolostor együttese, és 15-20 perc alatt körbe lehet járni az egészet.

A legenda szerint a sziget a 4. században egy óriáskígyó barlangja volt, melyet a környező falvak megtámadására használtak. Aztán megérkezett a hittérítő San Giulio, aki kiűzte a szörnyű állatot a szigetről.

Szent Giulio halála után az ötödik században kis kápolnát építettek a szigeten az ő emlékére, majd a történelem során elkészült a bazilika és a kolostor. Orta San Giulio felett magasodik a Szent-hegy, mely több piemonti és lombardiai társával együtt 2003 óta szerepel a világörökségi listán.

A kisvárosba látogató turistákat lenyűgözi a környék és a sziget. Az nem is meglepetés, hogy sok olasz pár választja ezt a mesebeli helyet esküvői szertartásának színhelyéül.

Via

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik