Mozaik

Itt a lista: ezek Magyarország legkedveltebb kutyanevei

Korábban a témában:

A több mint kétmilliós magyar kutyaállomány több mint hatvan százaléka fajtiszta, országos szinten csaknem 130 ezres összlétszámmal a német juhászkutya a legnépszerűbb fajta – írja az Index a Magyar Állatorvosi Kamara adatbázisára hivatkozva.

A második legnépszerűbb kutyafajta több mint 82 ezer példánnyal a tacskó, a dobogó legalsó fokára pedig a pulik fértek még fel 77 ezres lélekszámmal.

A MÁOK 2004 óta vezetett statisztikáiból kiderül, hogy több mint 127 ezer néven szólítjuk a kedvenceinket.

A leggyakoribb kutyanevek rangsora pedig a következőképpen alakul:

  1. Buksi (26 413)
  2. Maci (21 553)
  3. Picur (21 134)
  4. Morzsi (20 648)
  5. Lili (17 525)

Érdekesség, hogy a Dunántúlon él a legtöbb Rex, amely a lap szerint vélhetően a népszerű osztrák, majd olasz tévésorozat, a Rex felügyelő népszerűségének tudható be.

A legtöbb fajtatiszta Molly Győr környékén és Fejér megyében él, 98 százalékban lány kutyusokról van szó. Zala a Bobik megyéje, akiknek többsége hím és keverék.

Érdemes egy szempillantást vetni az Index izgalmas infografikáira is, ahol többek közt azt is megnézhetjük, hogy a Hurkán, Melákon, Spanglin és Spagettin kívül milyen különös nevet adnak a gazdik kedvenceiknek.

Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele
Egy legfrissebb kutatás ezt bizonyítja.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.