Életmód

Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele

Egy új kutatás eredménye bizonyítja, hogy az intelligens ember beszélget házi kedvenceivel.

A kutya- és a macskatulajdonosok régóta szentül meg vannak győződve arról, hogy az ő kedvencük más, mint a többi, így nem ritkán beszélgetnek is velük, ergo az  antropomorfizmus csapdájába esnek, amit sokan logikai hibának vagy érzésnek gondolnak, hiszen bugyutaság felruházni tárgyakat vagy állatokat emberi tulajdonságokkal vagy gondolkodásmóddal. Egészen mostanáig.

Mától beszélgessünk bátran kedvenceinkhez

A legfrissebb kutatások szerint kedvenceinkkel való kommunikáció inkább az intelligencia, mint a butaság jele!  Az University of Chicago viselkedéstudománnyal foglalkozó professzora szerint:

Nemrégen még a tárgyak és állatok emberként való kezelését gyerekesnek és ostobaságnak tartották, mára viszont kiderült, hogy mindez a magas intelligenciának köszönhető.

Az antropomorfizmus szakértője szerint tudományos vizsgálatokkal igazolható, hogy ha egy ember beszél az állataival az egyértelmű jele az intelligenciának. Ez a jelenség igaz azokra az emberekre is, akik a növényeikkel beszélgetnek.

Ha tehát ezentúl megosztanád gondolataidat, érzéseidet kedvenc kutyáddal, macskáddal, lovaddal vagy éppen a teknősöddel, akkor tedd bátran! Ez is azt bizonyítja, hogy milyen intelligens vagy.

Ha pedig túl stresszes vagy, akkor ne felejtsd, hogy csökkenti a szorongást a madarak közelsége.

Metro

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik