Mozaik

Könnyező elefánt 2017 legszívszorítóbb karácsonyi reklámjában

A Természetvédelmi Világalap (WWF) brit alapítványa a héten tette közzétette az ünnepi szezon talán legszomorúbb és legmélyebb tartalmú karácsonyi reklámját, amit érdemes mindenkinek megnéznie.

Az egyperces rövidfilmben rávilágítanak, hogy milyen fájdalommal tölti el az elefántokat, amikor az orvvadászok meggyilkolják a társaikat az agyaraikért. A reklám címe „Just Like Us”, ami magyarra fordítva annyit tesz, „Úgy, mint nekünk“.

Az All Might Pictures által készített felvételen egy elefánt szemében láthatjuk, amint a vadászok az állatokra támadnak és kioltják egyikük életét.

Az elefántoknak bonyolult érzelmeik vannak, úgy mint nekünk. Mint mi, ők is megérzik a veszteséget

– áll az angol nyelvű feliratokon.

Ezt követően a természetvédelmi szervezet az emberek segítségét kéri, majd bilincsbe verve jelenik meg a képernyőn egy orvvadász, ezzel is utalva rá, hogy van megoldás.

A WWF adatai szerint naponta 55 elefántot gyilkolnak meg az agyaraikért, emiatt több afrikai elefánt pusztul el, mint születik.

Abban reménykednek, hogy a szívszorongató reklámfilmmel fel tudják hívni a figyelmet a problémára. Mint írták, az elefántcsontkereskedelem évi 20 milliárd dollár körül mozog éves szinten.

Az agyaraikra egyre nagyobb az igény és hatalmas összegeket fizetnek ki értük világszerte, hogy csecsebecséket, díszeket készítsenek belőlük. Ez nem mehet tovább, elkötelezettségünk, hogy véget vessünk az agyarkereskedelemnek, de egyedül nem fog menni

– nyilatkozott Tanya Steele, a WWF vezérigazgatója.

A szervezet legfőbb célja, hogy biztosítsa a vadőrök megfelelő képzését és felszerelését, amely szükséges ahhoz, hogy biztonságban és hatékonyan végezhessék munkájukat. Emellett a törvények megerősítésén és az elefántcsontkereslet visszaszorításán is dolgoznak.

Ha bárki szeretne adakozni az elefántok megmentéséért, ezen a linken pár kattintással megteheti.

Az emberiség kegyetlenségét szimbolizálja az év természetfotója
A Londoni Természettudományi Múzeumban hirdették ki a győzteseket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik