Mozaik

Több tucat daru pusztult el a kiskunsági ködben

Csak szombat hajnalban legkevesebb 22 darutetem hevert szanaszét a szegedi Fehér-tó körül, derül ki Bilek Ferenc természetvédő Facebook-posztjából.

Föld alá a vezetékekkel a Szegedi Fehér-tó körül is, akárcsak a Hortobágyon!Csak a mai ködös hajnalon 22 darutetem…

Közzétette: Ferenc Bilek – 2017. november 25.

 

A hírről később a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága közösségi oldalán is beszámoltak.

Mint fogalmaztak, a rendkívül sűrű köd miatt a tóra éjszakázni behúzó darvak közül sajnos több tucat madár is épületeknek vagy légvezetéknek ütközött. Sok elpusztult, de néhány összezúzott testű állatban még volt élet, ők a Szegedi Vadasparkban lábadoznak.

Amennyiben a napokban a környező településeken sérült, de még életben lévő madarat talál, kérjük haladéktalanul értesítse Igazgatóságunkat a következő ügyeleti telefonszámon: +36 30 555 6171

– hívták fel rá a figyelmet.

FIGYELEM! A rendkívül sűrű köd miatt a szegedi Fehér-tóra éjszakázni behúzó darvak közül sajnos több tucat madár is épü…

Közzétette: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság – 2017. november 25.

 

A vezetékek miatt rengeteg madár hal országszerte. Emlékezetes, hogy Zokni, a kézből etetett dömösi gólyafióka halálát is áramütés okozta még májusban.

Gazdája, Márton András akkor felszólította az áramszolgáltatót, hogy minden gyilkos középfeszültségű vezetéket, oszlopot föld alatti vezetékre cseréljen, csakúgy, mint Hollandiában. Most is épp azon dolgozik, hogy hazahozza áramütést szenvedett nevelt gólyáját Törökországból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik