Mozaik

Először végeztek MR-vizsgálatot egy mókuson Magyarországon

Csütörtökön MR vizsgálatra vitték Budapestre az európai kismókust, amit kedden ütöttek el Miskolcon. Hazánkban ez volt az első alkalom, hogy hasonló vizsgálatnak vetettek alá egy mókust – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Az állatot egy kisfiú és az apukája találta meg és azonnal a Mályi Állatvédő Egyesülethez siettek vele, hátha még meg tudják menteni az életét.

Amikor beérkezett a kis emlős, akkor nagyon rossz állapotban volt. Öntudatlanul feküdt, fújta a vért az orrán, kritikus volt az is, hogy életben marad-e

– nyilatkozott Lehóczki Krisztián gondozó.

A VetScan Kisállat Diagnosztika facebook oldalán is megjelent egy poszt. Hálásan köszönjük a segítséget.

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2017. november 30.

Röntgent már korábban is készítettek róla, de az nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy miért nem mozog a mókus hátsó két lába, ezért MR-vizsgálatra volt szükség. Ilyet mókuson most végeztek először Magyarországon.

A felvételek alapján azt rögtön lehetett látni, hogy a gerince sérült. Hogy mennyire, ahhoz minden képet végig kell elemezni. Pontos eredmény csak pénteken lesz, de az orvos és a gondozó is bizakodóak.

A Mályi Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán köszönte meg a segítséget a VetScan Kisállat Diagnosztikai rendelőnek, Dr. Kerekes Zoltán orvosnak és Dr. Bódai Emese aneszteziológusnak.

Mi is szorítunk az állat felépüléséért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik