Mozaik

Újabb hétvégi házakat dúltak fel a medvék Székelyföldön

Van olyan porta, ahová már hatszor tört be a vadállat.

A Hargita hegy lábánál elterülő Gergyólibántelep (Liban) hegyvidéki szórványtelepülés, Gyergyóújfalu része. Libán környéke a hegyi tanyák világa kis házikókkal és gyönyörű fenyvesekkel, a gyergyóiak hétvégi házaival. ahová az érintetlen természet csalogatja a turistákat. A jelek szerint azonban nem csupán a hegyek vándorainak, hanem a túlszaporodott medvepopulációnak is kevelt helye az üdülőövezet.

A Székelyhon most újabb, medvék általi garázdákodásról számolt be.  A vadállatok két hétvégi házat rámoltak ki – a szó szoros értelmében. Válogatás nélkül törtek-zúztak, kihordtak az udvarra lekvárt, mustárt, étolajat, és mindent, amin megakadt a szemük. A medvék mindkét helyen kiszakították a bejárati ajtót, minden szekrényt, hűtőszekrényt kinyitottak és kirámoltak, székeket borítottak fel, vízcsapot törtek el.

Az egyik tulajdonoshoz rövid idő alatt másodszor tért vissza a fenevad, a másik gazdánál először járt a medve. A két ház egyébként annak a portának a közelében van, ahová rövid idő alatt hatszor tört be a vadállat.

Bevásárlóközpontnál okoztak riadalmat az erdélyi medvék
Ma reggel egy pláza mellett sétált egy család.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik