Mozaik

Visszakapta szabadságát Tatjána, az uráli bagoly

Ő volt fajából az ötödik, akit Magyarországon gyógyítottak meg.

Október közepén érkezett a Mályi Madármentő Állomásra a Tatjána névre keresztelt uráli bagoly. A Bükkben találták gombászok lesoványodva és röpképtelen állapotban. Válla sérült volt, emiatt nem tudott repülni. Tatjána teljes gyógyulását minden érdeklődő nyomon követhette a madármentő állomás élő webkamerájának segítségével – írták Facebook-oldalukon.

A meggyógyult madarat december 17-én, vasárnap szabadon engedték. Igor után Tatjána volt az ötödik uráli bagoly Magyarországon, aki sérüléseiből felépülve visszakapta a szabadságát.

Íme a szabadon engedés pillanatai

Tatyjana is szabad

Október közepén érkezett hozzánk Tatyjana az uráli bagoly. A Bükkben találták gombászok lesoványodva és röpképtelen állapotban. Válla sérült és emiatt nem tudott repülni. Tatyjana teljes gyógyulását nyomon lehetett követni a webkameránkon keresztül, így az éjszakai táplálkozását és a nappali pihenését is láthatta mindenki az interneten. Ma jött el az a nap amikor szabadon engedtük. Igor után Tatyjana volt az ötödik uráli bagoly Magyarországon aki sérüléseiből felépülve vissza kapta a szabadságát. Nagyon a szívünkhöz nőtt, vigyázz magadra kismadár.Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kérjük, oszd meg ismerőseiddel, hogy minél több bajba jutott madáron vagy emlősön tudjunk segíteni.

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2017. december 17.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik