Mozaik

Jégbe fagyott a Niagara-vízesés

Annyira hideg van a kanadai Ontarióban, hogy még a Niagara-vízesés is befagyott és egy jeges csodavilággá változott, írja a Global News.

A térségben már a tavaly év végi napokban is sorra dőltek meg a hidegrekordok, és a hőmérséklet 2018 elején sem kezdett felmelegedni, sőt.

A Niagara-vízesésnél január elsején -26 Celsius-fokot mértek, amire korábban még sosem volt példa a történelemben. A bámulatos természeti képződménynél ehhez képest az év ezen szakaszában általában -7 Celsius-fok körül szokott alakulni a hajnali hőmérséklet.

Bár a népszerű turisztikai célpontot mostanra mindenhol jég és hó fedi, fontos megjegyezni, hogy maga a vízesés nem fagyott meg. Mivel a Niagarán másodpercenként 3100 tonna víz zúdul le 10 méter/másodperces sebességgel, még a mostaninál is jóval hidegebbnek kellene lennie, hogy megfagyjon a folyóvíz.

Mindenesetre a csontig hatoló fagy ellenére így is rengetegen keresték fel a napokban is a vízesést, hogy saját szemükkel láthassák a csodát, és szerencsénkre sokan fotókat is készítettek a jeges tájról.

Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda

Hasonló jelenséget csodálhattunk meg Európában is egy évvel ezelőtt is, akkor a Plitvicei-tavak fagytak be teljesen a hidegben.

Magyar fotós készítette a legvarázslatosabb képeket a befagyott Plitvicei-tavakról
Leborulunk Tóth Tamás tehetsége és a természet csodája előtt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik