Mozaik

Utat vájt a hegybe az apa, hogy gyermekei könnyebben járhassanak iskolába

Egy indiai édesapa története és két év kemény munkájának eredménye nem csupán siker, de méltán példaértékű is.

A 45 éves Indiában élő Jalandhar Nayak két évvel ezelőtt nem mindennapi dologra szánta el magát. Miután elkeserítette, hogy fiainak több, mint három órát vesz igénybe az iskolába járás, úgy döntött, hogy kiszélesíti és lerövidíti a hegyi utat. A kitűzött cél nem kevés, 15 km volt.

Az elmúlt két évben minden reggel útnak indult a szerszámaival, és napi 8 órát töltött a kövek és sziklák kilazításával, eltávolításával úgy, hogy közben arra is ügyelt, hogy egyetlen fát se kelljen kivágnia. Kitartóan, méterről méterre haladt és rendíthetetlen volt. Egyetlen vágy hajtotta:

Ha elkészül az út, akkor a fiaim egyszerűbben teszik meg az utat és gyakrabban térhetnek haza. Számtalanszor láttam, hogy milyen keskeny és kavicsos, rögös  ösvényen keresztül kell megtenniük az iskoláig vezető nagy távolságot. Úgy döntöttem, hogy vágok egy utat az erdőn keresztül, hogy könnyebbé tegyem a fiúk útját.

Nayak 8 kilométernyi területet tisztított meg 2 év alatt. Senkitől nem kért segítséget, de miután kiderült, hogy min munkálkodik a helyi vezetés vállalta, hogy megcsináltatják az út hátralévő részét, és kifizetik az eddigi munkáját is.

Címlapfotó: indiaTvnews

Falvak ünneplik a férfit, akinek 36 évébe telt, hogy vízhez juttassa az embereket
10 kilométernyi vízcsatornát épített, hogy ezáltal jobb élethez segítse a falu lakóit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik