Mozaik

32 év után először havazott Korzika tengerpartján

Korábban a témában:

Ritka dolgokat produkált Dél-Franciaországban a délről érkező nedves levegő találkozása a szibériai hideggel, írja a sielok.hu.

A hét elején nemcsak a Nizza környéki tengerparton havazott, hanem délebbre, Korzika szigetén is, amelyre évtizedek óta nem volt példa.

Mint a cikkben írják, minden télen előfordul, hogy Korzika magasabb régióiban esik a hó, az viszont már meglehetősen ritka, hogy a tengerparton nagyobb mennyiségű hó hulljon.

Márpedig ez történt Ajaccio településén, ahol kedd reggelre 15 centiméter hó esett. A francia meteorológiai intézet arról számolt be, hogy ilyen legutoljára 1986-ban fordult elő.

Íme egy videó a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető jelenségről:

Itt pedig néhány csodálatos fotó a hó és a tenger találkozásáról:

https://twitter.com/FTViaStella/status/968415247647338498?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fsielok.hu%2Frovat%2Fhirek%2Fcikk%2Fkorzika-32-ev-utan-havazott-a-tengerparton%2F

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.