Mozaik
Grey herons (Ardea cinerea) breeding on nests in tree at heronry / heron rookery silhouetted at night with full moon in spring | Hérons cendrés (Ardea cinerea) nichent dans arbre dans héronnière, silhouette pendant nuit avec pleine lune en printemps 14/03/2018

Kék Holddal búcsúzik a március

Korábban a témában:

Ne bánkódj, ha lemaradtál a március 2-i teliholdról, a hónap utolsó napján, 31-én ugyanis még egyszer megcsodálhatod, írja az MNN.

Az egy naptári hónapon belüli második teliholdat gyakran nevezik Kék Holdnak, ugyanakkor nem ez jelenség hivatalos csillagászati definíciója. Kék Holdnak az egy évszakon belüli harmadik teliholdat nevezik, ha abból négy van az adott időszakban.

Az elnevezés ugyanakkor ne zavarjon meg senkit: a Hold nem lesz kék színű.

Szezonális Kék Hold legközelebb 2019. május 19-én lesz, egy hónapon belül két teliholdra pedig egészen 2020 októberéig kell majd várnunk.

Idén már volt egyébként Kék Hold, 2018 januárjában ugyanis kétszer is teliholdat figyelhettünk meg. Olyanra legközelebb csak 2037-ben lesz példa, hogy egy naptári esztendőben két Kék Hold is lesz, akkor szintén januárban és márciusban.

Kezdődik a Kutya éve, idén az együttműködésé lesz a főszerep
A megegyezések, kibékülések, a problémák lezárásának az éve lesz.

Kiemelt kép: Europress

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.