Mozaik

Kezdődik a Kutya éve, idén az együttműködésé lesz a főszerep

A megegyezések, kibékülések, a problémák lezárásának az éve lesz az idei.

Idén február 16-án lépünk az új kínai esztendőbe, aminek a holdnaptár függvényében minden évben más az időpontja.

Az újév napja általában január 21. és február 20. közé esik. Hozzánk hasonlóan a keleti buddhista országokban is elbúcsúztatják az óévet, a holdújév-ünnepségeken. Jókívánság-cédulákat írnak, melyeket felkötnek a fákra, hogy lobogtassa a szél, ezáltal energetizálva az üzenetet. Az ünnepségek fényben és a hangban gazdagok. A kínai családok összegyűlnek a szilveszteri újévi vacsorára és megtisztítják házukat, hogy elűzzék a rossz szerencsét. A gyerekeknek piros, szerencsepénzzel telt borítékot és pozitív megerősítést adnak az újév napján.

Fotó: MTI/EPA

Mit hoz számunkra a Föld-kutya éve?

  • A “Kutya évében” leginkább a biztonságra, az otthonra és a stabilitásra koncentrálunk. Kitartóbbak leszünk, de merevségünk és túlzott ragaszkodásunk hátrányt jelenthet. Mert nem szívesen változtatunk a megszokott környezetünkön és a márt jól ismert dolgainkon.
  • Ötletekből nem lesz hiány és szívesen tanulunk. Fejlődni és növekedni szeretnénk, de most leginkább lelkileg és szellemileg. Nem a pénz utáni hajsza lesz számunkra a legfontosabb, sokkal inkább a kényelem, a pihenés és az élet szépségeinek a felfedezése. Mindezt természetesen jólétben megélve.
  • Általánosan elmondható az is, hogy jobban vágyunk majd az egyedüllétre, mint máskor.
  • A halogatás nagy buktató lehet 2018-ban, ezért tudatosan fegyelmezzük magunkat ez ügyben.
  • Látványos eredményeknek örülhetünk majd a politikában, a kutatásokban, a fejlesztésekben, de ezek a korábban elkezdett folyamatok befejezései lesznek.
  • A megegyezések, kibékülések, a problémák lezárásának az éve lesz az idei.

Az együttműködésé a főszerep!

  • Erősödnek a közösségek, a társadalmi kapcsolatok, a szövetségek. Az emberek jobban bíznak majd ezekben az együttműködésekben, mint a politika által vezérelt csoportokban, pártokban.
  • Sikerek területén is a közösségi sikerek, csapatmunkából származó eredményeké lesz az első hely. Az egyéni kezdemények, munkák közül azok számíthatnak elismerésekre, amely a nagyobb tömegek, közösségek számára jelentenek majd előnyt.
Fotó: pixabay.com

A kutya üzenete

Mindannyian ismerjük a mondást, miszerint csak akkor megy a szekér, akkor halad a család, a munka, a közösség, ha a hozzá tartozó egyének képesek önmagukat háttérbe szorítva a többiek jólétére figyelni. Idén ezt számtalanszor megfigyelhetjük.  A siker ebben az évben azok számára jön el, akik elég alázatosak és képesek áldozatot hozni. Idézzünk fel magunkban minden csodálatos történetet, amelyet valaha megismertünk a kutyákról, és vegyünk is példát négylábú társunk hősies viselkedéséről! Az az önfeláldozás legyen az idei évben a mércénk, ahogyan azt már oly sok esetben megszokhattuk hű társainktól, a kutyáktól.

Forrás: astronet 

Itt a lista: ezek Magyarország legkedveltebb kutyanevei
Az is kiderült, hogy melyik a leggyakoribb kutyafajta a hazánkban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik