Egymillió pár óceáni műanyagból készült cipőt adott el tavaly az Adidas

Ez nagyszerű hír az iparág számára, hiszen hosszú ideje próbáltak hulladékból terméket előállítani, de az életképes termelési szintet korábban nem sikerült elérni.
Kapcsolódó cikkek

Kasper Rorsted, az Adidas vezérigazgatója múlt hónapban arról beszélt a CNBC-nek, hogy a cég egymillió pár óceáni műanyagból készült futócipőt értékesített 2017-ben. Ez nagyszerű hír az iparág számára, hiszen hosszú ideje próbáltak hulladékból terméket előállítani, de az életképes termelési szintet korábban nem sikerült elérni.

Az Adidas a Parley nevű céggel közösen tervezte meg az egyedülálló cipőt. A kezdeményezés célja az volt, hogy az egyre durvább méreteket öltő óceáni műanyaghulladék problémájára felhívják az emberek figyelmét, és a projekttel egyúttal javítani is szerettek volna a kialakult helyzeten.

800 kilogramm műanyagot találtak egy elpusztult bálnában
A tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék.

A stratégia három fő ponton alapult:

A legújabb műanyagból készült modellt március 31-én mutatták be a nagyközönség számára. A férfiaknak tervezett lábbeli ultraérzékeny és energiatakarékos talppal rendelkezik.

Minden cipő előállításához megközelítőleg 11 palacknyi műanyagot használnak fel a fűzőknél, a sarokrészen és a bélésben.

Az Adidas egyébként még 2015-ben dobta piacra az első hasonló modellt, amely a Sea Shepherd természetvédelmi csoport által Nyugat-Afrika partjainál lefoglalt illegális halászhálóból készült. 2016-ban növelték a termelést és már hétezer pár óceáni műanyagból gyártott cipőt adtak el. 2017-re egymillió pár értékesítését tűzték ki célul, ez sikerült is. A legújabb modelleknél már limitálják a vásárlást, egy vásárló csak egy párra tehet szert.

Jó látni, hogy a vállalat praktikus módon próbálja megtisztítani az óceánokat a műanyagoktól, hiszen az élet egy bizonyos pontján mindenkinek szüksége van futócipőre, a termékek pedig minőségben hozzák az elvárt szintet.

Már tisztítja az óceánt a nem mindennapi találmány
A két ausztrál üzletember találmánya segíti természetes vizeink tisztítását.