Mozaik

Szombaton este egy órán át sötétbe borult a Föld

Az akcióval a bolygónkat fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire hívták fel a figyelmet.

A WWF Föld órája, a  világ legnagyobb önkéntes akciója a természeti értékekre hívta fel a figyelmet március 24-én, amikor egy órára elsötétült a Föld.

A fókuszban bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében. Legyen szó erdőkről vagy folyókról, tengerekről vagy vizes élőhelyekről, nekünk, emberek számára is rendkívül fontos, hogy ezek az élőhelyek fennmaradjanak természetes állapotukban, megőrizve azt a gazdag növény- és állatvilágot, amit folyamatosan komoly veszélyek fenyegetnek

– írta közleményében a szervezet.

A WWF Magyarország az akcióban történő részvétellel arra buzdított mindenkit, hogy valódi tettekkel is járuljon hozzá a mozgalomhoz annak érdekében, hogy a Föld a következő generációk számára is megőrizhesse természeti kincseit. A 2007-ben indult világméretű akcióban részt vevő városokban március utolsó szombatján este fél kilenc és fél tíz között egy órára kapcsolták le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a Földet fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire. Az MTI által közreadott fotókon néhány város sötétségét csodálhatjuk meg.

Taipei (Tajvan)

Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Budapest

Fotó: MTI/Mónus Márton

Nyíregyháza

Fotó: MTI/Balázs Attila

Peking (Kína)

Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

Kuala Lumpur (Malajzia)

Fotó: MTI/EPA/Ahmad Juszni

Budapest

Fotó: MTI/Mónus Márton

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás (Vajdahunyad vár, Budapest)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik