Mozaik

Ember méretű harcsákat fogtak Gyula közelében

Az egyik 67, a másik 72 kilós volt.

A Gyula közelében fekvő 14 hektáros bányató, a Munkácsy-tó kapitális pontyfogásokkal gyakran örvendezteti meg a helyi és a vendégpecásokat, ám most két hatalmas, tavaszi harcsa fogása öregbíti hírnevét – olvasható a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége weboldalán.

A nagybajszos ragadozók a téli pihenő után ilyenkor kifejezetten vehemensen táplálkoznak, gyakorta a nappali órákban is. A Munkácsy-tavon idén korán ébredtek, ugyanis Soltész Róbert napijegyes horgásznak még március 17-én sikerült összeakaszkodnia egy hatalmas példánnyal. A 210 cm testhosszúságú, 67 kilogrammos harcsa a mérlegelés után visszanyerte szabadságát.

A másik hatalmas Munkácsy-tavi bajszossal Máté János horgász „randevúzott” április 10-én. Ez a harcsa még az előzőnél is nagyobb súlyú volt: a 207 cm-es hosszúságú óriás alatt a mérleg 72 kilogrammnál állapodott meg. Természetesen ezt a halat is visszaengedték a vízbe.

Schlett Árpád, a tavat hasznosító Munkácsy Horgász Egyesület elnöke a fogások kapcsán a lapnak elmondta: sok nagy harcsa van a tavukban, amelyek legtöbbször pontyozás közben akadnak horogra.

A 72 kg os harcsafogásról tavunkban egy kis videó.

Közzétette: Munkácsy Horgász Egyesület – 2018. április 10.

Kiemelt kép: Facebook/Munkácsy Horgász Egyesület

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik