Mozaik

Mindenestül eladó egy festői szépségű izlandi sziget

Az összes házzal, egy hajóval, mezőgazdasági és vadászati engedélyekkel együtt árulják a 45 hektáros Vigur szigetét, amely az egyik legszebb mind közül Izlandon, írja az Iceland Magazine.

A szigeten található az ország egyik legismertebb szélmalma is, amit évente több mint tízezer turista keres fel.

Borg

A jelenleg tulajdonosok megközelítőleg negyed évszázadot éltek itt, főként a látogatók kiszolgálásából éltek.

A tíz hektáros gazdasághoz tartozik egy akol is, amiben 70-80 bárány fér el, de a szigeten egy népes és értékes pehelyréce kolónia is él, amely 50-60 kilogramm pelyhet ad évente. A legértékesebb forrása Vigurnak mégis a kilátás.

Borg

A szigeten kialakítottak egy éttermet és több vendégházat is. A 208 négyzetméteres főépületben tíz hálószoba van, és nemrég újították fel a dísztermét, ahol 80 vendéget tud fogadni a jövendőbeli tulajdonos.

Borg

És ezzel még mindig nincs vége: itt található Izland legrégebbi halászhajója, amit még az 1800-as évek elején építették.

A szigetet áruló ingatlanügynökség nem adott meg kivásárlási árat, cserébe folyamatosan várják az ajánlatokat. A helyi sajtó szerint ugyanakkor 300 millió izlandi korona, azaz átszámítva 770 millió forint alatt biztosan nem talál majd gazdára, amit a látottak alapján meg is értünk.

Borg
Eladó egy trópusi sziget luxus házzal a közepén
Az ára igen borsos, de a képek alapján nem tudunk vitatkozni vele.
Olvasói sztorik