Mozaik

Fogyókúrára kényszerült a 15 kilósra hízott cica

Az állatorvos is csodálkozott a túlsúlyos macska egyébként robosztus alkatán.

A Michigan államban élő Mike Wilson és Megan Hanneman falra szerelt macskabútorok tervezésével foglalkozik, és a pontos méretek miatt két cicát is tartanak. Az amerikai fiatalok nemrégiben úgy döntöttek, hogy harmadik cicával bővítik a vállalkozást, ezért egy állatmenhely segítségét kérték, írja a BoredPanda.

Az új jövevény kiválasztásakor egy hatalmas, 15 kilósra hízott, 3 éves cicára bukkantak, akibe beleszerettek és rá esett a választásuk. Mivel azonban ilyen nagy macskákra – mivel alighanem kevés hasonló méretű él házi kedvencként belőlük – nem terveznek bútorokat, úgy döntöttek, hogy fogyókúrára fogják a Bronson nevű állatot.

Az állatorvos is csodálkozott a túlsúlyos macska egyébként robosztus alkatán, akinek diétás étrendet állított össze. Ma Bronson napi adagja 375 kalória, melynek fele kagyló, a másik része gabonamentes finomság. Hogy mozogjon is, étkeit szekrényekre, polcokra teszik, mert csak így érheti el a napi betevőt. A cica a szabadban is sétálhat, bár egyelőre a súlyfeleslegből fakadóan ez nehézkesen megy neki.

Az új gazdik tudják, hogy csak fokozatosan és lassan lehet a macska súlyát csökkenteni, mert a “gyorsított eljárás” súlyos betegséghez, akár az állat elpusztulásához is vezethet. Bronson két hónapja él a fiatal bútorkészítők társaságában, és eddig 3 kilót fogyott, tehát jó úton jár ahhoz, hogy a cicabútorok méretezésénél ő is modellt álljon gazdáinak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik