Mozaik

Itt a legújabb optikai illúzió: tengerpart vagy ajtó?

Optikai csalódás. Talán nincs is olyan embere, aki ne találkozott volna a jelenséggel. Egy optikai csalódást (más néven vizuális illúziót) vizuálisan észlelt képek jellemeznek, melyek eltérnek az objektív valóságtól. A szem által gyűjtött információ az agyban kerül feldolgozásra, hogy egy olyan észleletet adjon, ami nem egyezik az ingerforrás egy fizikai mértékével. Az alábbi példa is tökéletes  illusztrálja, hogy időnként mennyire “becsaphat” az agyunk.

A “játék”  augusztus 25-én kezdődött, amikor egy Twitter felhasználó, @rebeccareilly_ tweetelt egy képet, amihez egy kérdést is csatolt:

Ajtót vagy tengerpartot láttok?

A válaszadók 46%-a tengerpartra, 54%-a ajtóra voksolt.

Voltak, akik tökéletesen vizualizálták az ajtót kék-zöld-fehér kerettel és akadtak, akik kreatívan, saját márkás fotón jelenítették meg az elképzelésüket.

Miután a helyes válasz váratott magára, így  2 nap alatt több, mint hétszázan próbálták eltalálni, hogy mit is ábrázol a fotó. Ekkor Becky újabb fotót készített és kiposztolta. A felvételen egyértelműen egy tengerpart látható. Az eredeti fotóhoz képest leginkább csak a perspektíva változott. Mindezek után a megállapítás ismét lehet a már elcsépelt, de igaz bölcsesség:

Nem minden az, mint aminek látszik!

További érdekesség, fotó IDE kattintva.

Mennyire látsz a dolgok mögé? Ebből a tesztből kiderül
A Body Art egy rendkívüli művészet, ebben a művészeti ágban jeleskedik Jörg Dustervald.
Olvasói sztorik