Mozaik
Amherst, 2018. október 10.
Holdkõzet a New Hampshire amerikai szövetségi állambeli Amherstben 2018. október 10-én. A mintegy 5,5 kilogram súlyú, hat illeszkedõ darabból álló meteoritra 2017-ben bukkantak az északnyugat-afrikai Mauritániában, a Holdról származó kõzetdarab azonban talán évezredekkel ezelõtt csapódott be. A leletet egy október 11. és 18. között tartandó elektronikus aukción árverezik el, a leütési árát legalább fél millió dollárra (mintegy 140 millió forint) becsülik. (MTI/AP/Rodrique Ngowi)

140 millió forintot érhet ez a kő

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 10. 11. 09:41

Évezredekkel ezelőtt csapódhatott a Földre.
Korábban a témában:

A felvételen holdkőzet látható a New Hampshire amerikai szövetségi állambeli Amherstben. A mintegy 5,5 kilogram súlyú, hat illeszkedő darabból álló meteoritra 2017-ben bukkantak az északnyugat-afrikai Mauritániában, a Holdról származó kőzetdarab azonban talán évezredekkel ezelőtt csapódott be. A leletet egy október 11. és 18. között tartandó elektronikus aukción árverezik el, a leütési árát legalább fél millió dollárra (mintegy 140 millió forint) becsülik.

Kiemelt kép: MTI/AP/Rodrique Ngowi

Földre szállt holdkőzet érkezett a Zselicbe
25 gramm súlyú, a holdfelszíntől való elszakadás nyomait magán viselő lelet.
vissza a címlapra

Kommentek

Zalakaros, 2012. január 12.
Fürdõzõk várják, hogy a marketingigazgató pénzt szórjon a MenDan Hotel Zalakaros fürdõ medencéjébe, amit a vendégek majd begyûjthetnek. A marketing akcióban 300.000 forintot szórtak a fürdõzõ vendégek közé, hogy közvetlenül jusson vissza a befizetett pénz hozzájuk.
MTI Fotó: Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.