Mozaik

Soha nem fogtak még ekkora pontyot a Balatonban

Soha nem fogtak még akkora pontyot a Balatonban, mint ami ma délelőtt akadt horogra az északi parton, írja Facebook-oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Hoffer Dávidnak egy csodálatos 30,10 kg-os pikkelyest sikerült bölcsőbe fektetnie. A mérlegelésen és egyúttal a fotózáson is jelen volt a társaság horgászturisztikai munkatársa, így ez a jelenlegi hivatalos balatoni pontyrekord.

Balatoni Hal / Facebook

Dávid kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára, gyors táborállítást követően a végszerelékek már a helyükre is kerültek. 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24mm-es bojlival csalizta fel, amelyet az említett területre be is húzott még az érkezés napján.

A ma reggeli órákban Dávid ejtős kapásra lett figyelmes, amely tudatta, hogy van érdeklődő a bot túlsó végén. Gyorsan csónakba pattant és már hasított is a hal felé, hogy megkezdődhessen a fárasztás.

A küzdelem több mint 40 percen át tartott, a kapitális példány egyszerűen nem akarta magát megadni. Összesen háromszor sikerült „felimádkozni” a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni.

Kiemelt kép: Balatoni Hal / Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik