Mozaik

Soha nem fogtak még ekkora pontyot a Balatonban

Korábban a témában:

Soha nem fogtak még akkora pontyot a Balatonban, mint ami ma délelőtt akadt horogra az északi parton, írja Facebook-oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Hoffer Dávidnak egy csodálatos 30,10 kg-os pikkelyest sikerült bölcsőbe fektetnie. A mérlegelésen és egyúttal a fotózáson is jelen volt a társaság horgászturisztikai munkatársa, így ez a jelenlegi hivatalos balatoni pontyrekord.

Balatoni Hal / Facebook

Dávid kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára, gyors táborállítást követően a végszerelékek már a helyükre is kerültek. 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24mm-es bojlival csalizta fel, amelyet az említett területre be is húzott még az érkezés napján.

A ma reggeli órákban Dávid ejtős kapásra lett figyelmes, amely tudatta, hogy van érdeklődő a bot túlsó végén. Gyorsan csónakba pattant és már hasított is a hal felé, hogy megkezdődhessen a fárasztás.

A küzdelem több mint 40 percen át tartott, a kapitális példány egyszerűen nem akarta magát megadni. Összesen háromszor sikerült „felimádkozni” a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni.

Kiemelt kép: Balatoni Hal / Facebook

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.