Mozaik

David Attenborough ül az emberek székébe az ENSZ éghajlatváltozási tanácskozásán

David Attenborough foglalja majd el az emberek székét az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 24. ülésén, amelyet december 2. és 14 között tartanak a lengyelországi Katowicében - adta hírül szerdán a BBC News honlapja.

A világhírű brit természettudós e menőségében beszédet is mond, amelyben az embereknek a klímaváltozásról kifejtett véleményét tolmácsolja a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek.

Az emberek széke azt jelenti, hogy elfoglalója szerte a világról több százmillió olyan embert képvisel, akiknek életére hatással van a klímaváltozás. Azért ül ott, hogy emlékeztesse a konferencián dolgozó politikusokat, valamint a kormányokat és más irányítókat, hogy ez az intézmény nem egy elméleti vállalkozás, nem egy vákuumban dolgoznak. Valódi emberek jövőjével van dolguk

– mondta a BBC-nek adott interjújában Attenborough.

A 92 éves David Attenborough fáradhatatlan, újabb természetfilm-sorozathoz adja a hangját
A természettudós lesz az Our Planet című nyolc részes sorozat narrátora.

A természettudós, aki szerint katasztrofális következményekkel járna bolygónkra, ha nem sikerül feltartóztatni a klímaváltozást, az emberek véleményének összegyűjtésére videokampányt indít.

Arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét, tapasztalatait a klímaváltozásról egy online közvélemény-kutatás keretében és a közösségi médiában, felhasználva a #TakeYourSeat hashtaget, írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik