Mozaik

A 92 éves David Attenborough fáradhatatlan, újabb természetfilm-sorozathoz adja a hangját

A 92 éves Sir David Attenborough lesz a narrátora a Netflix új, nyolc részes sorozatának, amit áprilisban mutatnak majd be, írja a The Guardian.

Az Our Planet látványos felfedezésre invitálja a nézőket, amelynek során megismerhetik a természet szépségét és világunk törékenységét. Mára mi jelentjük a legnagyobb veszélyt az otthonunkra, de még mindig van időnk, hogy szembenézzünk az általunk előidézett kihívásokkal. Az egész világnak fel akarjuk hívni erre a figyelmét

– fogalmazott Attenborough.

A sorozat producerei Alastair Fothergill és Keith Scholey, akikkel a természetfilmes több BBC által gyártott projektben is együtt dolgozott korábban. Kissé szokatlan, de a Netflix a Természetvédelmi Világalappal (WWF) közösen készíti a műsort, főként azért, mert a szervezet segítségével könnyebben szereztek forgatási engedélyeket és sok jó tanácsot is kaptak tőlük.

A Netflix 2015-ben jelentette be, hogy készül a sorozatról, de akkor még nem volt szó róla, hogy Attenborough-t is bevonják. A stáb több mint 600 főből állt és több mint 50 országban forgattak a világon.

Az Our Planet című dokumentumfilm-sorozatot a Netflix egy napon teszi majd közzé minden országban, hogy így gyakoroljon nyomás a kormányokra. A műsor csak az előfizetők számára lesz majd elérhető.

David Attenborough egyébként folytatja a munkát a BBC-vel is, legújabb alkotását most vasárnap mutatják majd be az Egyesült Királyságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik