Mozaik

92 év 92 másodpercben – Megható videóval köszöntötték a születésnapos David Attenborough-t

1926. május 8-án született minden idők egyik legismertebb természettudósa.

Aki ismeri Sir David Attenborough világhírű dokumentumfilmes munkásságát, tudja, hogy már az 1950-es évektől jelenteti meg egymás után remekműveit, amelyek a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején már a vasfüggönyön túl, többek között hazánkban is nagy sikert arattak. Leghíresebb alkotása talán a kilenc epizódos Élet sorozat.

7 videó, amivel totálisan levett minket a lábunkról a Planet Earth II
A sokkot kapó kabibara, a legelszántabb róka és az oroszlán elől menekülő zsiráf is befért a toplistába.

Attenborough egyébként polihisztor, aki filmjei mellett könyveket ír, narrátorként működik közre más természetfilmesek munkáiban, évtizedekkel ezelőtt a BBC programigazgatója is volt. Az Order of Merit tagja, amely a legmagasabb brit polgári kitüntetés birtokosait tömörítő, 24 fős, igencsak exkluzív csoportosulás.

2018 februárjában jelentették be, hogy a szakember idén új ötrészes sorozattal jelentkezik, amelyben különböző állatokat, így egy oroszlánt, egy csimpánzt, egy tigrist, egy császárpingvint és egy vadászkutyát követ majd figyelemmel életük legnehezebb pillanataiban.

Attenborough-t kedden fő munkaadója, a BBC köszöntötte egy összevágott videóval. A felvételen a 92 éves tudós 92 legszebb pillanatát sűrítették össze 92 másodpercben.

https://www.facebook.com/BBCOne/videos/1852858564734553/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik