Mozaik

7 videó, amivel totálisan levett minket a lábunkról a Planet Earth II

A sokkot kapó kabibara, a legelszántabb róka és az oroszlán elől menekülő zsiráf is befért a toplistába.

Tíz év után idén folytatódott David Attenborough természettudós már-már legendásnak mondható természetfilm-sorozata, amelynek az előzetesétől is kirázta a hideg az embert. A hat részt a BBC vetítette Nagy-Britanniában november hónapban.

Izgalmas, érdekfeszítő, mókás és mulatságos felvételekből nem volt hiány, a legjobbakat próbáltuk meg most egy csokorba szedni.

1. A nagy leguán-kígyó hajsza

Talán sosem gondoltad volna, hogy egy leguán kígyók elöli menekülése feszültebb hangulatú lehet, mint a Halálos iramban című filmsorozat nyolc epizódja, de megtörtént.

Az alábbi klipet csak a BBC Earth YouTube-csatornáján közel nyolcmillióan nézték meg az elmúlt hetekben.

2. A kapibara reakciója, amikor egy jaguár kajmánra támadt

Nem feltétlen köztudott, pláne nem Magyarországon, hogy a jaguárok előszeretettel fogyasztanak kajmánokat, ha úgy hozza az élet. És úgy tűnik, hogy a barátságos kapibarák sincsenek hozzászokva a horrorhoz. Az a fej.

3. A világ legszórakoztatóbb gyíkja

A hüllő a sorozat sivatagi epizódjában tűnt fel, és szempillantás alatt belopta magát a tévénézők szívébe. Bemutatjuk a sivatag diszkókirályát.

4. Medvetánc

A viszkető medvék a hegyvidékek állatvilágát bemutató részben kaptak főszerepet. Igazából csak meg akarták vakarni a hátukat, külső szemlélőként mégis mulatságos a jelenet, pláne ezzel a zenei aláfestéssel.

5. Ez az elszánt róka

Ha következő fogásod a hó alatt lapul, akkor muszáj vagy valahogy a felszínre hozni. Hősünk, az ugrókirály róka többszöri próbálkozás utána fogta el kiszemeltjét, aki nevezetesen egy pocok volt.

6. A madarak ugrófesztiválja

A hosszúfarkú özvegypintyek saját módon próbálják becserkészni a hölgyeket. Ugrálásban mérik össze erejüket, a legtovább talpon maradó egyed pedig megkaphatja álmai párját.

7. A zsiráfmenekülés

Talán nem ér a leguán-kígyó párharc nyomába, de erős volt a zsiráf és a rátámadó oroszlán ki-ki meccse is. Pláne, hogy a hosszú nyakú barátunk jött ki belőle győztesen.

(Mashable)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik