Mozaik

Megnyitott a világ legnagyobb hólabirintusa a magyarok kedvenc téli üdülőhelyén

Immár negyedik éve építették meg a világ legnagyobb hólabirintusát a lengyelországi Zakopanében, a Magas-Tátrában.

A Snowlandia Zakopane elszánt munkatársai idén is heteken át dolgoztak az egyedülálló látványosságon, és bár a szokatlanul enyhe hőmérséklet és ezáltal az olvadó hó nehezítette a feladatukat, december 30-án megnyitották a látogatók előtt a labirintus kapuit.

Facebook / Snowlandia

A labirintus az előző évben 2500 négyzetméteren terült el. A mostani struktúra méreteiről egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de a tendencia szerint évről évre bővítették a járatok számát, amennyiben azt az időjárás is engedte.

A világrekorder hólabirintus várhatóan márciusig tart majd nyitva, de persze ez attól is függ, meddig tart majd a tél.

Facebook / Snowlandia

Zakopane Budapestről Szlovákián át megközelítőleg öt órányi autóútra található, így aki még nem tervezett be kirándulást a hideg hónapokra, érdemes fontolóra venni egy látogatást a lengyel barátainkhoz.

Az izgalmas attrakcióba a belépő mindössze 18 zloty, átszámítva valamivel több mint 1000 forint, de gyerekek és a nyugdíjasok még ennél is olcsóbban végig sétálhatnak a kétméteres hófalak között.

Facebook / Snowlandia

A hólabirintus mellett egyébként a Snowlandia számos más látványossággal várja a vendégeket. Van itt többek közt mini állatkert és egy szintén hóból felépített kastély is, de természetesen síelni is lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik