Virágzó vidékünk

Dobogós helyen áll világviszonylatban az ópusztaszeri labirintus

Egy útvesztő, ami  egy filmélmény hatására született, amiben a kert tulajdonosa egy olyan  angol tervezőmérnökkel terveztette a labirintust, aki már több mint 500 hasonlót tervezett a világon.

A Csillagösvény Labirintus Élménypark Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában található, autóval, kerékpárral, busszal, vonattal is könnyen megközelíthető.

A Közép-Európában egyedülálló, labirintus tematikájú élménypark a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Az útvesztők, logikai játszótér, népi- és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá. A Csodaszarvast mintázó, fagyalbokrokból álló labirintus 3,5 km hosszú, az ügyesebbek  bő egy óra alatt kijuthatnak a szövevényes kertből.

A labirintus Közép-Európában egyedülálló, méretét tekintve a világon a harmadik legnagyobb.

A fűzfafonat-labirintus felejthetetlen élményt nyújt az eltévedni vágyóknak. A gyermekeket és a lélekben fiatalokat különleges, fejlesztő eszközökkel felszerelt játszótér és hatalmas számháborúpálya is várja. Ideális rendezvényhelyszín az újonnan épült nádfedeles jurta alakú szárazmalom, amely iskolai, családi, baráti, céges rendezvények nyugodt környezetben, jó levegőn történő lebonyolítását teszi lehetővé. Az izgalmakat kedvelő érdeklődőket az éjszakai labirintus túra várja.

A labirintus építésénél a környék természetes alapanyagait használták fel (fűzfa, fagyal). A villanyáram előállításához a napenergiát is hasznosítjuk és víztakarékos csepegtető öntözéssel neveljük a sövényültetvényünket.

Kézi erővel alakítják a sövényt, és ugyancsak kézzel végzik a kertészeti munkák zömét, így alacsony a villamosenergia-fogyasztásuk és szelektíven tudjuk gyűjteni a hulladékokat.

Csillagösvény Élménypark – Ópusztaszer from www.rfly.hu on Vimeo.

Forrás és fotók: Csillagösvény Labirintus Élménypark 

Turisták ezrei látogatják az élő fákból épített kápolnát
A természet ihlette templom sokak szívét megdobogtatta már.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik