Mozaik

Izland a világ legbiztonságosabb turistacélpontja

A legrosszabb biztonsági besorolást Dél-Afrika kapta.

A turisták számára Izland és az Egyesült Arab Emírségek a világ legbiztonságosabb országai, míg Dél-Afrika és Törökország a legveszélyesebbek helyek – számol be a legfrissebb utazási biztonsági statisztikákról a Country Living.

A Wich? Travel hasonlította össze a világ 20 legnépszerűbb turistacélpontját a bűnügyi statisztikák, a természeti katasztrófa-kockázatok, az egészségügyi kockázatok, és a terrorizmus kockázati szintje tekintetében.

Mindezek alapján Izland bizonyult a legkevésbé veszélyes helynek, mert itt igen alacsony az esélye annak, hogy bármilyen természeti katasztrófa bekövetkezik, ahogy annak is, hogy valamilyen bűncselekmény áldozata legyen az ember. A terrorcselekmény lehetősége itt sem zárható ki teljesen, de sokkal kisebb az esélye, mint más országokban.

Izland varázslatos szépsége, különleges elhelyezkedése mellett talán ez is szerepet játszik abban, hogy 2 millió turistát fogad évente.

Az Arab Emírségek, Dubai és Adu Dhabi – igen népszerű utazási célpont a brit turisták körében – a második legbiztonságosabb ország, itt a legalacsonyabb a terrorfenyegetettség Izland után.

Szingapúr áll a biztonsági ranglista harmadik helyén, a negyedik helyre került Spanyolország, amit Ausztrália követ.

Érdekesség, hogy a lista közepén Vietnám a maga 12. helyével biztonságosság tekintetében beelőz két olyan első világbéli országot, mint Olaszország (14. hely), és Franciaország (13. hely), de az USA-t is maga mögé utasítja.

Amerika összesen egy hellyel előzi meg Mexikót, előbbi a 15. helyen, utóbbi a 16. helyen szerepel.

Meglepő módon Marokkó, Jordánia, és Barbados biztonságosabb helynek számítanak, mint Amerika, vagy Olaszország, az Észak-Afrikai ország a nyolcadik, Jordánia a kilencedik, Barbados a tizedik helyen végzett.

A legrosszabb biztonsági besorolást Dél-Afrika kapta, az erőszakos bűncselekmények magas száma, és a nagy egészségügyi kockázat miatt. A Dél-Afrikába utazók olyan fertőzéseknek vannak kitéve, mint a diftéria, vagy a hepatitis-A fertőzés, vagy a malária.

Törökország, és Thaiföld sincs túl jó helyzetben, őket már Mexikó és India is beelőzi. Mindkét országban magas a terrorcselekmény előfordulásának esélye, az egészségügyi kockázat is magas, ha nem vigyázunk, olyan fertőzésekkel nézhetünk szembe, mint a tetanusz, vagy a malária.

A teljes biztonsági lista – a világ legbiztonságosabbnak ítélt országai sorrendben a következők:

1.Izland
2. Egyesült Arab Emírségek
3. Szingapúr
4. Spanyolország
5. Ausztrália
6. Kanada
7. Japán
8. Marokkó
9. Jordánia
10. Barbados
11. Görögország
12. Vietnam
13. Franciaország
14. Olaszország
15. USA
16. Mexikó
17. India
18. Thaiföld
19. Törökország
20. Dél-Afrika

Fotók: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik