Mozaik

Új részekkel tér vissza a képernyőre Süsü, a sárkány

Még idén visszatér a tévéképernyőre gyerekkorunk legnagyobb hőse, Süsü, a híres egyfejű sárkány, írja a Bors.

A lap Csukás Istvántól megtudta, több generáció kedvence három részen keresztül fogja újra szórakoztatni az ország fiatalabb és idősebb tagjait.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Nemzet Művésze arról beszélt, sokáig gondolkodtak, de végül megszületett az ötlet, hogy Süsüt a mai kor gyermekei is megismerjék, miközben a korábbi generációknak is örömet szereznek.

Annyit elárulhatok, hogy az epizódok vázlata kész, a költségvetés összeállt, talán év végére kész is lehetnek az epizódok. Ugyanúgy bábtechnikával dolgozunk. Az első részben Süsü ellátogat az emberek földjére, a másodikban összeházasodik és megszületik a gyermeke, Süsüke, aki a harmadik epizódban a sárkányok és emberek földje után az űr­be is ellátogat

– árulta el a Borsnak Csukás István, aki csak Bodrogi Gyulával tudja elképzelni az egyfejű karakterét.

MTI Fotó: Kallos Bea

Bodrogi először hallott a felvetésről és azt mondta, álmában nem gondolta volna, hogy az életében még újra Süsünek adhatja a hangját.

Nagyon tetszik az ötlet, ha ugyanabban a szellemiségben készítjük, mint a korábbi részeket, nem szabad ezt is digitalizálni. Ha ezt tartják, szívesen vennék részt a munkában. Az alapanyaggal biztos nem lesz gond, hiszen Istvánról egy ország tud­ja, mekkora író, generációk nőttek fel és fognak felnőni a meséin

– fogalmazott.

Régi mesék, amik ma is az életre tanítanak
A mese a legjobb érzelmi intelligenciafejlesztő módszer és a minőségi idő egyik legértékesebb módja. Nem csak szórakoztat, de jóra is tanít.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik