Mozaik

Befagyott a Niagara-vízesés

Befagytak a Niagara-vízesés egyes részei, miután éjszaka -17 Celsius-foknál is hidegebb volt az amerikai-kanadai határon, írja a Country Living.

A világ egyik leglátványosabb természeti csodájához naponta több ezer látogató érkezik, hogy élőben is megtekinthesse a Niagara csobogó vízét, de erre most csak részlegesen van lehetőségük, ugyanis a környék jégbe fagyott.

https://www.instagram.com/p/Bs6QbIglKjb/

A látványra természetesen így sem lehet panasz, hiszen a Niagara januárban jellemzően téli mesevilágot idéz, ami most hatványozottan is igaz.

A meteorológusok szerint a fagyos időjárás még legalább két hétig kitart, így aki a közeljövőben véletlenül épp arra járna, szemügyre veheti a befagyott vízesést.

https://www.instagram.com/p/BsvVjadlSKy/

Tavaly egyébként még a mostaninál is dermesztőbb hideg volt, de maga a vízesés akkor sem fagyott be. Mivel a Niagarán másodpercenként 3100 tonna víz zúdul le 10 méter/másodperces sebességgel, még a mostaninál is jóval hidegebbnek kellene lennie, hogy megfagyjon a folyóvíz.

Aki egyébként egy ténylegesen befagyott vízesést szeretne Magyarországra látni, Lillafüredre kell elutaznia, ahol a mínuszokban évről évre megmászhatóvá válik a fagyott vízesés. Ez idén egyelőre még várat magára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik