Mozaik

Hamarosan bútorokat bérelhetünk, az IKEA teszteli az új szolgáltatást

Új üzleti modellel próbálkozik a kultikussá vált svéd bútorgyártó.

A cég a jövőben lehetővé tenné bizonyos bútorok bérlését. A merőben új metódust először a svájci vásárlókon tesztelik még ebben a hónapban – szúrta ki a Financial Times információját a Forbes.

A cég többféle bútortípusnál teszi lehetővé a bérlést.

Amikor a lízing időszak lejár, a bútort vissza lehet hozni és helyette lehet valami teljesen mást bérelni

– nyilatkozta a Financial Timesnak az Inter Ikea vezetője, Torbjorn Loof.

A visszahozott bútorokat nem dobjuk ki, hanem felújítjuk őket és eladásra szánjuk, így jelentősen megnöveljük a bútorok élettartamát

– mondta a szakember.

Fotó: pixabay.com

A bérlés első körben a vállalati ügyfelek számára nyújt íróasztal és irodai szék lízingelést, a következő lépés a konyhai bútorok lehetnek. Az Ikea számos újítást vezetett be az utóbbi időben. Több nagyvárosban is kisebb üzleteket nyitott – amire talán Magyarországon is lenne igény a vásárlók részéről. A svéd cég az online vásárlásra is ráerősített az utóbbi időben, melynek köszönhetően a nyeresége jelentősen zuhant.

Az IKEA a későbbiekben alkatrészboltok nyitását tervezi, ahol a bútorokhoz szükséges csavarokat és alkatrészeket lehetne majd megvásárolni.

Ha szereted a rusztikus stílust, akkor ez első látásra szerelem lesz
Egy ízig-vérig rusztikus ház meleg és otthonos. Ahová jó hazatérni, ahol megnyugszik a lélek. A fotókon látható angol házat látva szavak nélkül is

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik