Mozaik

9 kihagyhatatlan romantikus film Valentin-napra

Romantikából sosem elég.

Romantikából sosem elég. Legyen fülledt nyári este, színekben pompázó tavasz vagy meleg szobába kuckózó tél, a romantika mindig kell.

Valentin-nap alkalmából összegyűjtöttünk most 9 filmet, amit akár egyedül, akár párral megnézhet mindenki, aki egy kis szerelmes hangulatra vágyik.

Esze vesztett szerelem

Molly (Alexis Bledel) és Gus (Zachary Levi) egy kávézóban találkoznak. Molly virágokkal szeretne foglalkozni, de az álmaira még várnia kell, Gus pedig egy ékszerüzletben dolgozik. Találkoznak néhányszor, ám Gus furcsán viselkedik. Kiderül, hogy minden éjjel elveszti az emlékezetét, s másnap reggel mindenki idegen számára – Molly is. Sok próbálkozás után végül Molly úgy dönt, kitörli magát Gus életéből.

Ilyen a formám

Zoe hosszú évek óta keresi a nagy Ő-t, mindhiába. Közel a negyvenhez úgy önt, nem vár tovább, jelentkezik mesterséges megtermékenyítésre, hogy végre anya lehessen. A nagy napon aztán a sors zuhogó esőt és egy jóképű férfit sodor elé. Zoe kezdetben ellenáll, hisz az élete épp tökéletesen felborult, és egy férfi nem fér bele a képletbe. Ám Stan kitartó…

Csak barátok

Chris (Ryan Reynolds) szerelmes gyerekkori barátnőjébe, Jamie-be, aki benne csak egy jó barátot lát. Chris duci is, pattanásos is, nem épp a lányok álma. Egy megalázó eset után a fiú elhagyja szülővárosát, mert be akarja bizonyítani, ő több is lehet a lányok számára, mint csak egy barát. 10 év múlva teljesen megváltozva, menő, nők álma férfiként  tér vissza. És rájön, hogy még mindig szerelmes Jamie-be.

Meseautó

Hogy ne csak külföldi romantikusok legyenek, itt egy igazi, hamisítatlan magyar romantikus vígjáték is a listában. Bár nem az eredeti, hanem egy újabb verzió, a szereposztásra ebben a történetben sem lehet ok panaszra. Stohl András, Kern András, Bajor Imre, Ónodi Eszter neve garancia a sikerre.

S van, aki a film történetét nem ismeri? Szűcs János, egy üzletközpont elnöke. Harmincöt éves, gazdag, sikeres és még nőtlen, de kiégett. Ekkor találkozik Kovács Verával, akibe beleszeret. De vajon tudja-e Vera szeretni őt, ha nem gazdag elnök? Megköttetik egy fogadás.

Ház a tónál

Kate (Sandra Bullock) és Alex (Keanu Reeves) mindketten ugyanabban a gyönyörű házban laknak a tónál, ám nem ugyanabban az időben. Két év különbséggel élnek ott, ám valami furcsa okból kifolyólag mégis levelezni tudnak egymással. Számtalan levélváltás után találkozót beszélnek meg egy étteremben, ahol Alex jó előre le is foglal egy asztalt, de a randevúra nem megy el..

Ahol a szivárvány véget ér

Egy történet a barátságról, szerelemről, és az életről, ami valahogy mindig közbeszól. Alex (Sam Claflin) és Rosie (Lily Collins) a legjobb barátok. Egy véletlen elsodorja egymás mellől őket 18 évesen, mégis, a köztük lévő kötelék a sok csavar ellenére sem szakad el. De vajon be merik-e végül vallani egymásnak, hogy ami köztük van, az talán több, mint barátság?

Szerelem és más drogok

Jamie (Jake Gyllenhaal) gyógyszerügynök, aki munkája során gátlástalanul kihasználja vonzerejét. Egy nap megismerkedik a gyönyörű Maggie-vel (Anne Hathaway), aki Parkinson-kóros, és akivel még aznap este összegabalyodnak. Maggie másnap simán elküldi, ám Jamie nem adja fel. Mire Maggie beadná a derekát, és elhinné, hogy Jamie komolyan gondolja, a fiút figyelmeztetik: meneküljön, amíg nem késő.

Sztárom a párom

A Sztárom a párom egy szép mese, méghozzá a javából. A felkapott amerikai sztár és a kissé ügyefogyott, de hatalmas szívű könyvesboltos szerelme annyira hihetetlen, hogy talán épp ezért imádnivaló. Lehet-e közös jövője egy átlagembernek egy hírességgel? A filmekben mindenképp. Parádés szereposztás, viccesen bájos jelenetek, szép befejezés. Csak szeretni lehet.

Dirty Dancing

Nincs romantikus filmösszeállítás a Dirty Dancing nélkül. Örök kedvenc ez a film, aminek egyetlen dallamára, egyetlen képkockájára minden nő felkapja a fejét. Van hazánkban olyan nő, aki legalább egyszer nem akart Jennifer Grey helyett Patrick Swayze karjaiban táncolni? Biztos, hogy nincs.
Csodás dallamok, táncjelenetek, mindez megfűszerezve szerelemmel.
Nézzük meg együtt azt a bizonyos utolsó táncot:

Kiemelt kép: IMDb

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik