Mozaik

Két hétig még biztosan síelhetünk a Balaton közelében

Március 15-én kerül sor a Nemzeti Csúszásra Eplényben.

Egyik pillanatról a másikra robban be a tavasz, hétvégére az előrejelzések már 20 fokról beszélnek. Ennek sokan nagyon örülnek – egyre többen élvezik a jó időt, és mennek kültéri programokra, kirándulni. A téli sportok szerelmeseinek a meleg ugyanakkor azt jelzi, lassan ideje félretenni a sífelszerelést.

Hazánk egyik síparadicsomában, a Balatont északi partjától jó 50 kilométerre lévő Eplényben már az ősz utolsó hónapjában, novemberben megindult a szezon, működésbe léptek a hóágyúk. De vajon meddig tart, meddig élvezhetik még itthon a síelés szerelmesei a siklást?

– Március közepéig egészen biztosan lehet még Eplényben síelni, ugyanis március 15-én idén is szeretnénk megtartani a hagyományos Nemzeti Csúszást. Az ünnepnapon közösen felmegyünk a négyüléses felvonóval a csúcsra, majd kokárdát öltve, lobogó zászlókkal a kezünkben szintén együtt csúszunk le, és a völgyben elénekeljük a himnuszt. Ez egy különleges hangulatú megemlékezés az 1848-as hősökről

– mondta László Márk marketing vezető a likebalaton.hu-nak.

Mint megtudtuk, az embereknek ragyogó napsütésben kevésbé jut eszébe kihasználni a sípályákat, pedig különleges élményt nyújt a szikrázó napsütésben, akár kabát nélkül történő lesiklás.

Még bő két hétig van lehetőség kipróbálni az élményt, várnak mindenkit Eplényben egy utolsó nagy csúszásra.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Csokorba szedtük Magyarország tíz legszebb tavaszi kirándulóhelyét
Beköszöntött a tavasz, eljött hát az ideje, hogy lehetőség szerint kimozduljunk a négy fal közül és felfedezzünk az ország csodáit.
Olvasói sztorik