Mozaik

Megújulva tér vissza a képernyőre Pumukli, a nagy kedvenc

A Pumukli kalandjai című gyerekeknek szóló filmsorozaton több generáció is felnőtt. Az NSZK-osztrák-magyar alkotást még 1982-ben mutatták be, az alkotója Ellis Kaut írónő volt. A gyerekek odáig voltak a kis vörös hajú, szeplős koboldért, aki hamarosan ismét visszatér a képernyőkre. Egyelőre a régi változatban. A német sajtónak Barbara von Johnson, az eredeti figura illusztrátora is nyilatkozott.

Sok éve, hogy Pumukli eltűnt a televízióból

Az örökösödési és egyéb jog  viták miatt levették a műsorról. Március 1-től azonban az Amazon Prime Video fizetős platformján már látható a sorozat. A tervek szerint 2020-ban mutatják majd be az 52 digitálisan felújított epizódot.

Nagyon szeretném, ha a mai gyerekek is éppolyan izgatottan fogadnák, mint annak idején

– mondta az Amazon Prime Video vezérigazgatója, Christoph Schneider.

Pumukli láthatatlan, csak Eder mester látja őt, így számtalan csínytevéssel teszi humorossá, időnként bosszantóvá a férfi életét.

A kis kobold erőteljes személyiség, és úgy gondolom, hogy a mai gyerekeknek is példát mutathat – mondta Barbara von Johnson illusztrátor.

 A mai gyerekeket a digitális világ uralja. Úgy gondolom, hogy vissza kell térniük a természetes, hiteles önmagukhoz, hogy ellensúlyozzák az állandó megfelelési kényszert. A kis kobold története segíthet az önmegvalósításban, a könnyed mindennapok és helyes értékek megteremtésében. Pumukli erős személyisége inspirálhat minket, hogy teljességében megéljük az érzéseinket, hogy szomorúak, őrültek, felszabadultak és kedvesek legyünk. És tiszteljük az idősebbeket.

Egy emlékezetes epizód, amikor Pumukli náthás

Címlapfotó: pixabay.com

Mesebeli hősként tündököl az aranysörényű ló és az aranyhajú gazda
Káprázatos sörényének köszönhetően hatalmas rajongótábora van Stormnak, a nyolc éves Haflinger kancának az interneten.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik