Mozaik

Döbbenetes károkat okozott a tűzvész a fonyódi berekben

Szakértők szerint legalább 4-5 év szükséges, míg visszaáll a természet normális rendje a területen.

Mint a Sokszínű Vidék megírta, több száz hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, amit csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani. A csütörtök délutáni riasztást követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, illetve a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, amelyet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az egységek szikracsapókkal kezdték meg az oltást több különböző helyszínen, több oldalról támadva a tüzet, írta az MTI.

Az ATV  információja szerint azt még vizsgálják, hogy mitől keletkezett a tűz, de az eddigi adatok arra utalnak, hogy szándékos gyújtogatás okozhatta a pusztítást. A tűzben több tíz- vagy százezres nagyságrendben pusztulhattak el az itt élő béka, mocsári teknős, illetve vízisikló, kockás sikló állomány tagjai. Szakértők szerint legalább 4-5 év szükséges, míg visszaáll a természet normális rendje a fonyódi berekben.

Böröczky Bulcsú fotós, aki korábban a Balaton szép arcát mutatta meg olvasóinknak, most a fonyódi természeti katasztrófáról készített felvételeket.

Fotó: Böröczky Bulcsú
Fotó: Böröczky Bulcsú
Fotó: Böröczky Bulcsú
Fotó: Böröczky Bulcsú
Fotó: Böröczky Bulcsú
Fotó: Böröczky Bulcsú

Kiemelt képünket az Időkép lelkes felhasználója, Kacs Dávid készítette.

Olvasói sztorik