Mozaik

Bagolyfiókát mentettek a rendőrök

A bagolyfiókát találó dobozi lakosnak a rendőrök segítettek, így a fióka biztonságos helyre került.

Egy fészekből kiesett kisbaglyot talált egy férfi a kertjében a Békés megyei Dobozon. A madarat magához vette, majd rendőröktől kért segítséget, akik biztonságba helyezték a fiókát, írta a police.hu.

Békéscsabán, a Berényi úton látott el szolgálatot 2019. április 24-én a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának két rendőre, amikor 19 óra 30 perc körül segítséget kért tőlük egy férfi. Elmondta, hogy Dobozon, a kertjében, az egyik fa alatt talált egy bagolyfiókát, a madár valószínűleg kiesett a fészekből. Nem akarta, hogy baja essen, ezért magához vette, de nem tudta, hogy mit csináljon vele.

Fotó: www.police.hu
Fotó: www.police.hu

Az egyik rendőr telefonon felhívta ismerősét, aki a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre. A szakember vállalta, hogy átveszi a baglyot, gondoskodik róla. Az átadást követően az őrtől azt is megtudták, hogy egy erdei fülesbaglyot találtak.

A park munkatársa megetette, ellátta az állatot és biztosította a rendőröket arról, hogy elviszi a nemzeti parkba, ahol gondját viselik majd.

Kiemelt kép: police.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik