Mozaik

Disznóólból szabadították ki a legyengült kutyust az állatvédők

Három nagytestű kutya között harcolt a túlélésért, most végre otthonra talált.

10 év lakáslét után a kicsi kutyát gazdája nemes egyszerűséggel odaadta egy udvarra 3 nagyobb testű kutya közé. A kutyus a telet egy disznóólban élte túl.

Az állat folyamatosan éhes volt, ami nem csoda, hisz a hosszú tél folyamán a 3 nagy kutya mellett nemigen jutott ételhez. A Frakk Állatvédő Egyesület menekítette meg a további borzalmaktól.

Az állatmentők orvoshoz vitték Daisyt, akinek se oltása, se chipje nem volt, de, mint kiderült, nem ez volt a legfőbb gondja. Az ultrahangos vizsgálat a méhében egy ping-pong labda nagyságú daganatot mutatott, amit mindenképpen műteni kellett, azonban a kiskutya fizikuma ezt nem tette lehetővé.

Fotó: Frakk Állatvédő Egyesület

Az állatvédők ideiglenes befogadóhoz adták megerősödni a kiskutyát, aki melegben, biztonságban szépen erősödött. Közben a nagylelkű támogatók a műtét költségébe is beszálltak, így az néhány hét elteltével sikeresen le is zajlott.

Fotó: Frakk Állatvédő Egyesület

Daisy és befogadója azóta szoros barátságot kötöttek, úgyhogy a kiskutya otthonra talált, a Frakk Állatvédő Egyesület pedig továbbra is figyeli sorsát és állja a felmerülő orvosi költségeket.

Köszönet a Frakknak, Moharos doktornak a műtétért és Vass Ákosnak a csinosításért.

Kiemelt kép: Frakk Állatvédő Egyesület

Kutyái mellett szeretne majd nyugodni Alain Delon
Megindító gondolatok a kutyák iránti szeretetéről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik