Mozaik

Bájos csengődi lány az ország meggykirálynője

Zsanett versenytáncosként korábban már szép sikereket ért el, most természetes szépségével hódított.

Parádés programok pörögtek Szankon a 11. alkalommal megrendezett, két napos Méz és Meggyfesztiválon. A Kiskunság dinamikusan fejlődő mintafaluja a kézműves konyakmeggyről, a selyemfűből készült pompás mézekről, és főleg a meseszép lányokról híres.

Roppanós és mézédes a Szankon mártott kézműves konyakmeggy
Az Ízek Házában Magyarországon páratlan módon készül ez az édesség.

Mert Szankon édesebb a meggy, mint máshol a cseresznye! – ízletes versengésben valóban nem volt hiány a gasztronómiára fókuszált rendezvényen. A legfinomabb mézes-meggyes sütit például Bagi Nikolett saját receptúra alapján készítette el, ezzel megnyerte az idei Aranytepsi Díjat.

Bagi Nikoletta az Aranytepsi Díj győztese – Fotó: Jászkuti Gábor

A 11. Méz és Meggyfesztiválnak a számtalan koncert, és a mézes-meggyes sütemények versengése mellett idén is a meggykirálynő-választás volt a fénypontja.

Készülnek a versenyre Magyarország legszebb, és legmeggyesebb lányai – Fotó: facebook/Méz és Meggyfesztivál

Szombat éjjel tizenegy óra előtt néhány perccel fény derült a 2019. év Országos Meggykirálynőjének és udvarhölgyeinek személyére.

Patkós Zsolt polgármester felhelyezi a koronát Geiger Zsanett meggykirálynő fejére – Fotó: Jászkuti Gábor

A 2019. év Meggykirálynője a csengődi Geiger Zsanett, aki néhány napja érettségizett a Kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban. A 18 éves meggykirálynő a versenytánc mellett az asztaliteniszt is szereti. Zsanett szeptembertől Szegeden, sport szakon folytatja tanulmányait.

Galéria
Fotó: Jászkuti Gábor

Szank háziasszonya a 17 éves Csordás Cintia Lakitelekről érkezett, a meggykirálynő első udvarhölgye a 21 éves, szegedi Ruzsa Vivien, a második udvarhölgy a 19 éves, pécsi Potonjac Ana Maria, a közönségszavatok nyertese pedig az ugyancsak 19 éves, Kiskunfélegyházán élő Bitó Gréta lett.

Szankra mindenképpen érdemes ellátogatni. Szép lányokban, ízletes csemegékben, mézédes meggyes finomságokban sincs hiány, és nem messze a településtől egy új történelmi emlékhelyen megismerkedhetünk a kunok történetével is.

Fotó: Jászkuti Gábor

Kiemelt kép: Jászkuti Gábor

Így karácsonyoznak a Balaton szépségkirálynői
A tavalyi győztes Japánban, az idei Békéscsabán tölti a szeretet ünnepét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik