3,3 millió forintot fizettek egy szőlőfürtért

Alighanem ez a világ legdrágább szőlőfürtje.
Kapcsolódó cikkek

Közép-Japánban 1,2 millió jent, azaz 11 000 dollárt fizettek a szezon első aukcióján egy 12 évvel ezelőtt piacra dobott szőlőfajtáért. Nem egy szekérnyi/kamionnyi termésért, hanem egy kis csomagért. A különleges termésre a kanazavai nagybani piacon lehetett licitálni. Az aukció sikeréről a CNN számolt be.

Közel 3.3 millió forintot adtak a 24 szem kövér, mélyvörös szőlőért

A gondosan becsomagolt szőlőfürt végül rekord áron kelt el, boldog tulajdonosa pedig a Hjakurakuszo cég lett, amely három hagyományos japán fogadót is  üzemeltet a térségben.

Nem akármilyen szőlőfajta került az aukcióra: az Isikava prefektúrában nemesített gyümölcsnek ugyanis minden szeme 20 grammnál nagyobb súlyú, lédús, magas a cukortartalma és alacsony a savassága.

A szőlőfajta piacra kerülésének 12. évfordulója és a Reiva-kor első aukciójának tiszteletére 1,2 millió jent ajánlottunk egy fürtért

– mondta Hoszokava Takasi, a sikeresen licitáló cég képviselője. A Reiva-kor az új japán uralkodó májusi trónra lépésével kezdődött új korszak elnevezése.

Sokan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik Japánban ennek különleges, olasz fajtának a minősége. A július szerencsére melegedést hozott a vidéken. A várakozások szerint így mintegy 26 ezer fürt Ruby Romant adnak el még szeptember végéig.

Címlapfotó: city-cost.com