Mozaik

Együtt akar megöregedni közös luxusotthonukban hét barátnő

A képeket elnézve ide mi is szívesen beköltöznénk.

Ez a kedves, világsajtót bejárt történet hét, harmincas éveikben járó kínai barátnőről szól, akik úgy döntöttek, hogy együtt, közös házban szeretnének megöregedni és egy kies tájon, a természet közelségében, együtt élnek majd. Először viccként merült fel az ötlet, mely később aztán valósággá vált: egyikük véletlenül rátalált egy 700 négyzetméteres félig kész házra, Guangzhou külvárosában. Összegyűjtötték rá a 4 millió jüant (580 000 dollárt) és megvették – az elmúlt egy évben pedig  álmaik otthonná varázsolták.

Fotó: youtube

Több mint két évtizede ismerik egymást

Együtt töltötték a gyerekkorukat és a kamaszkorukat, de ma is együtt dolgoznak. Még a testvéreknél is közelebb érzik magukat egymáshoz, de az ötlettel, hogy együtt öregedjenek meg, jó tíz évvel ezelőtt még csak poénkodtak. Most viszont álmuk valóra vált.

Forrás: youtube

Az elhagyott vöröses-kék, félig kész házat egy gyönyörű, modern kastéllyá alakították át. A pazar természeti környezet, a hegyek és erdők által körülvett birtok nyugodt öregséget, és remek társaságot ígér a hölgyeknek.

Ilyen volt… Forrás: Youtube

2018 januárjában kezdtük el a munkálatokat, és arra gondoltunk, jó lenne minél több fényt beereszteni nagy üvegfalakon át.

– mesélték a róluk készült videóelvételen. A végeredmény pedig magáért beszél.

Ilyen lett.. Forrás: Youtube

A ház közös helyisége a földszinten található, a felsőbb szinteken pedig több hálószoba is van. A lakberendezés kitűnő ízlésre utal. A legtöbb bútort Indiából és Marokkóból importálták.

Mind a heten szeretik a különleges teákat, ezért külön teapavilont is építtettek maguknak a szabadban, amelyre egy fából készült sétányon keresztül lehet eljutni, de a szabadtéri medence sem maradhatott el.

Ilyen volt… Forrás: Youtube

Úgy gondolják a hölgyek, ha felnőnek majd a gyerekeik, és kirepülnek, ők távol a várostól sem lesznek  itt magányosak.

Valószínűleg együtt fogunk főzni, grillezni a mezőn, énekelni, és összegyűjteni az ételt a faluban… Mondtuk is, hogy mindannyiunknak csak egy képességet kell gyakorolnia, hogy ne legyünk magányosak és ne harcoljunk egymással 10 évvel később sem

– mondták a hölgyek ebben a róluk szóló videóban.

Néhányan a gasztronómiában jeleskednek, mások hagyományos kínai gyógyszereket tudnak készíteni, van aki játékeszközöket fabrikál, és páran zöldséget termelnek. Mindenki ért valamihez.

Így reméljük, hogy még a következő években is együtt tudunk maradni.

– tették hozzá a barátok.

Címlapfotó forrása: youtube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik