Mozaik

Elkápráztatták a világot a maklári kötélugrók

Ezúttal Norvégiában mutatták meg a magyaros virtust.

Hazaérkezett a július 2-12. között Norvégiában rendezett  World Jump Rope versenyről a magyar színeket képviselő Maklári Bosch Kötélugró Klub csapata. A 30 éve alakult közösség kötélugrói a világ egyik legjelentősebb megmérettetésén újra letették névjegyüket, elkápráztatva az oslói közönséget és a sportág kedvelőt.

A többszörös világ- és Európa-bajnok kötelesek korábban Amerikát is meghódították, most pedig a norvég fővárosban mutatták meg a magyaros virtust 26 ország csaknem ezer versenyzője között.

A 4×30 másodperces csapat gyorsasági számban Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Tatár Laura első helyen végeztek. A 2×60 másodperces duplaköteles gyorsasági számban Kurtán Adél, Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra aranyérmet vehettek át. Ugyancsak a legjobb volt a Kovács Réka, Bánhegyi Hanna és Bánhegyi Flóra alkotta hármas a 3×40 másodperces duplakötél számban, míg a Grand Fináléban a 4×30 másodperc gyorsaságiban is a magyar himnusz szólt a maklári elsőségért

– mondta a Heolnak Apostol-Kovács Judit, a klub vezetője.

A fiatalok mezőnyében Bozsik Regina, Zelei Dorottya, Zelei Diána és Hanuszik Lilla – páros duplakötélben – hibátlan gyakorlatot mutattak be, és aranyérmet vehettek át. Több versenyszámban ezüstérmet szereztek a Heves megyei klub versenyzői, akik a közelgő Európa-bajnokságra készülnek.


Kiemelt kép:Facebook/Rokonay Adrienne

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik