Mozaik

Beszakadt a színpad a kalocsai néptáncosok alatt Görögországban

Szerencsére nem esett baja senkinek, a csapat pedig nagy sikert aratott.

A nyári időszak fesztiválszezonjában a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület néptáncosai hazánk több részén és külföldön is fellépnek. A Csajgorás csoport július első hetében Montenegróban vendégszerepelt, a Bokréta nevű, 39 táncost tömörítő csapat pedig a múlt héten a görögországi Paraliaban rendezett nemzetközi fesztiválon – egyedüli magyar résztvevőként – kápráztatta el a közönséget.

Fotó: Facebook/Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület

Útjukról a KoronaFM100-nak nyilatkozott a július 15-én hazatért csapatot vezető Illésné Koszta Krisztina tánctanár, aki elmondta: élményekben gazdag öt napot tudhatnak maguk mögött, hideg esővel és extrém meleggel, valamint a kalocsai mars alatt beszakadt színpad örök emlékével együtt.

Az első este olyan dinamikusan táncoltak a gyerekek, hogy beszakadt alattuk a színpad. Én hátul álltam, a zenét irányítottam, és láttam, hogy ebből baj lesz, ezért kiabáltam, hogy ne ugráljanak olyan dinamikusan. Mivel azonban ilyet sosem szoktunk mondani, ők azt értették, hogy jobban ugráljanak. A kalocsai mars végén, a kivonuláskor szakadt be a színpad, egyik táncosunk pedig combig besüllyedt az vizes színpadon, de szerencsére nagyobb baj nem történt

– nyilatkozott a portálnak a tanárnő.

Kiemelt kép: Facebook/Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik